• info@esteaura.com Terrace Fulya, İstanbul
  • +90 530 442 60 99
hizmet

Meme (Göğüs) Protezi

  • 19 Şubat 2021
  • Yazar: Esteaura .
Memeler yapısal ve genetik nedenlerle küçük olabilmektedir. Bu durum kadının kendini kötü hissetmesine ve özgüven düşüklüğü yaşamasına sebep olmaktadır. Vücut estetiği açısından oldukça önemli bir yere sahip olan memenin küçük olması vücut konturunun eksik kalmasına neden olur. Küçük meme sıkıntısından kurtulmak için meme büyütme ameliyatı düşünen kadınlar meme (göğüs) protezi kavramıyla sıklıkla karşılaşmaktadırlar.


Meme büyütme ameliyatında göğüs protezi kullanılır. Kişinin kendi yağ dokusu ile bir miktar büyüme sağlansa da pek kalıcı olmamaktadır. Meme protezi daha güncel, geçerli ve kalıcı olmasından dolayı en sık tercih edilen yöntemdir.

Meme protezlerinde kullanılan ana madde silikon ve silikon türevi olan jellerdir. Günümüzde göğüs protezleri silikon bir kılıftan üretilmektedir. İçleri silikon jel ile doludur. Meme dokusuna daha yakın olan protezler, jel silikon dolu olan protezlerdir.


Meme protezleri anatomik ve yuvarlak şeklinde üretilmektedir. Bu iki şekil kendi içinde farklı yüksekliklerde olabilmektedir. Yüzleri düz veya pürtüklüdür.


Göğüs protezi koltuk altından, meme altından ve meme başından yapılan kesiklerden birisiyle hastaya yerleştirilir. Ameliyatın istenen derecede gerçekleşmesi için, vücut yapınızın iyi tanınması ve buna uygun büyüklükte protez seçilmesi gerekmektedir. Bu yüzden ameliyat öncesinde doktorla uzun bir görüşme yapılmalı, beklenti ve istekler dile getirilerek bir planlama yapılmalıdır. Hastanın beklentisi ile ameliyat sonucu arasında bir çelişki olması psikolojik açıdan sarsıcı olabilir. Bu yüzden bilgilendirmenin doğru ve gerçek yapılması gerekmektedir.


Ameliyat genel anestezi altında yaklaşık 1 saat süre ile yapılır. Meme büyütme ameliyatına girecek olan hasta 40 yaşın üzerinde ise mamografi veya meme ultrasonu istenebilir. 1 gece hastanede kalmak hasta açısından daha sağlıklıdır.

Vücut için yabancı bir madde olan silikon etrafında kapsül denilen ince bir zar oluşur. Bu her hastada gözlenen normal bir durumdur. Bu kapsülün aşırı derecede kalın olması dışarıdan da görülen ve dikkat çeken şekil bozukluklarına sebep olabilir. Çok nadir görülen bir durumdur. Ameliyatın gereken hijyen koşullarında ve vücuda uygun bir protez ile yapılması gerekmektedir.